Få 3 tilbud - gratis og uforpligtende

03/28/2018

Jeg ved, at jeg har sagt, at en dybde på 15 cm af min mix er nok til alle planter, men din have bliver mere imponerende med en kasse med ekstra højde. Hvis du vil bygge en sådan kasse, skal der bare bruges 200 mm, 250 mm eller 300 mm brædder i stedet for de normale 150 mm. Prisen er det eneste minus. Men er det lige det, du vil, så må du ofre lidt.

Planterne skal ikke bruge mere end 15 cm af min mix, så du skal ikke bruge penge på at fylde hele kassen med blandingen. Brug i stedet sand eller grus i bunden (billigt tilbud, fås garagen Læg skruerne i en plasticpose og hæng den op sammen med gitteret så der er styr på skruerne, og de holdes tørre hele vinteren. ges i alle byggemarkeder. Sommetider er de lidt skæve og krogede, fyldt med knaster, eller de knækker let, så kig grundigt efter. Men de er ikke dyre. Når du lægger dem ud og borer huller ved 30 cm krydsene, er de lette at sætte sammen med skruer, bolte og møtrikker eller lignende.

Et alternativ til at gå i dybden

Da trælisterne er stive, kan de nå fra den ene side af kassen til den anden, hvis min mix ikke er i højde med kassens top; ellers kan gitteret bare ligge oven på jordblandingen. Hvis dit gitter kan nå fra side til side, og du ikke vil have det til at forskubbe sig, kan du bore et hul i enderne af de to midterste lister og skrue dem fast på kassen. Nogle vil gerne tage trægitteret op inden vinteren, så det ikke bliver vådt og rådner. Skru de fire skruer af, klap eventuelt gitteret sammen og hæng det på væggen.

Lodrette rammer til rankede planter

Det er nødvendigt med gitre. Hver kasse skal have sit eget faste og tydelige gitter. Jeg er så stejl, at jeg siger til folk, at hvis kassen ikke har gitter, så er det ikke nogen køkkenhave. Med et gitter bliver haven attraktiv tilbud, hos et byggemarked). Jeg bruger bare jord fra haven og sparer endnu flere penge, siger du måske. Gør det ikke! Meget jord er dårligt drænet og indeholder ukrudtsfrø. Kan du huske ukrudtet? Det findes ikke i vores køkkenhaver, så skal du have forskellige lag i rammerne så fyld sand eller grus i op til de øverste 15 cm. Det fortæller historien om køkkenhaven ved første blik. Derudover har det mange skjulte fordele, så stol på mig og byg et gitter til hver af dine rammer.